Избрани Новини

Кметът прие с прискърбие новината за починалите пловдивски муфлони

Мисия Пловдив

27-08-2014, 13:02

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Увеличават средствата за строеж на зоопарка

Тръгва конкурсът за зоопарка

През следващата седмица ще бъде подписан договор за нов зоопарк в Пловдив

През следващата седмица се очаква да бъде подписан договор за стартиране на реконструкцията на новата зоологическа градина в Пловдив, обяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

По време на първата копка на новите Пееще фонтани в Цар-Симеоновата градина, градоначалникът научи новината за четирите муфлона от зоопарка в Пловдив, които починаха в зоологическата градина в Стара Загора преди няколко дни.

С голямо прискърбие научавам тази новина. Все пак животните бяха и възрастни, каза Тотев.

Очаква се строителните дейности по изграждането на новия зоопарк в Пловдив да започнат през септември, като преди това на сесията на ОбС ще се гласува увеличаването на стойността на поръчката с 400 хил. лв., обясни кметът.

Няма да се налага общината да закупува нови животни, достатъчно са тези, които сега са настанени в различни зоокътове в страната, допълни градоначалникът.

Припомняме, че се планира зоологическата градина да увеличи площта си от сегашните 9 декара до 40 декара след реконструкцията. Ще има различни и екзотични представители на животинския свят като камили и пеликани. Новите хабитати ще са с по-високи изисквания за пребиваване на животните, няма да има клетки, а огради от клонки и ел. пастили.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)