Избрани Новини

Увеличават средствата за строеж на зоопарка

Мисия Пловдив

18-08-2014, 13:54

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тръгва конкурсът за зоопарка

Община Пловдив ще направи опит да увеличи с около 400 хил. лева сумата за строеж на зоологическа градина на следващата Общинска сесия през септември, обяви кметът на Пловдив Иван Тотев. Това се налага, тъй като всички фирми, участвали в проведения конкурс по Закона за обществените поръчки са предложили значително по-високи оферти от предвидената сума, която на този етап е 4 млн. лева, обясни Тотев. Най-ниска е офертата подадена от фирма "Запрянови" и предстои общината да започне преговори с този кандидат с цел да се намали цената.

Припомняме, че проектът за обновяването на Зоологическата градина в Пловдив стартира миналата година, но до този момент строителството не е започнало. Животните от зоопарка, който от няколко години е затворен, бяха поетапно изведени и настанени в различни зоокътове в страната.

Планира се зоологическата градина да увеличи площта си от сегашните 9 декара до 40 декара след реконструкцията. Според кмета, това ще бъде най-добрата и съвременна зоологическа градина в страната, като ще се изгради по всички съвременни изисквания, касаещи големината на клетките и условията за отглеждане на животните.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов