Избрани Новини

Цветан Василев оставя Ботев на свой човек, свързан и с Левски

Името на Веселин Бушев се споменава само коло фирми на мустакатия банкер

Сериозните проблеми в Ботев Пловдив наложиха очаквана промяна в управлението на клуба. От известно време софийският бизнесмен Веселин Бушев на практика дърпа конците в жълто-черния клуб и е новата силна фигура при пловдивчани, пише в днешния си брой  „Меридиан мач”.

Той дори пътува няколко пъти до Пловдив, за да се срещне с президента Иван Джиджев и изпълнителният директор Тервел Златев.

Не се знае дали пловдивчани ще официализират спонсорството от страна на Бушев.

Проверка на Plovdiv.utre.bg обаче установи, че Бушев всъщност е нещо като подчинен на Цветан Василев, тъй като е тясно свързан с негови фирми.

Безспорно най-интересна е връзката с футболния клуб Левски. Отдавна се знае, че приближената до Цветан Василев фирма „Билдинг Рисорт” е отпуснала като кредит 1 милион лева на кипърската офшорка Diggeraso Limited. Тя пък притежава 42 процента от акциите на Левски.

Преди месец обаче фирмата, собственик на "Билдинг Рисорт" - "Ареском", смени собствеността си. Дотогава двете бяха собственост на Александър Радев, но компанията майка премина в ръцете именно на Веселин Бушев, припомня Plovdiv.utre.bg.

Неговото име е записано и в борда на директорите на "ИПС - Интегрирани пътни строежи". Това е фирмата, която притежава 51 процента от собствеността на Ботев. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов