Избрани Новини

Тихо и кротко! Благоевградчани презаверяват рецептурните си книжки

В РЗОК- Благоевград продължава презаверяването на рецептурните книжки

"Досега презаверяването на книжките върви спокойно при създадена отлична организация на работа, за да могат възрастните и хронично болните хора да не чакат с часове", съобщи пресаташето на Здравната каса в Благоевград Даниела Петкова. "Презаверяването се извършва на партерния етаж на касата за удобство на чакащите и на хората с физически увреждания", допълни още Петкова.

Към първи август тази година бяха заверени 9 057 нови рецептурни книжки на хронично болни пациенти и 27 902 рецептурни книжки с нови диагнози. До момента са презаверени 77 135 рецептурни книжки с новите четиризначни кодове по Международната класификация на болестите. Ежедневно за презаверка преминават от 100 до 150 хронично болни.

Проверката, която направи екип на БлагоевградУтре установи, че няма чакащи и изнервени на опашка пациенти. Важното в случая е пациентите с хронични заболявания да знаят, че първо трябва да отидат при личните си лекари, които да извършат прекодирането. След това могат да направят презаверяването на рецептурните си книжки в РЗОК-Благоевград или в изнесените офиси в градовете Сандански, Петрич, Разлог и Гоце Делчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)