Избрани Новини

ВУМК въвежда онлайн кандидатстудентски изпити

Увеличава се броят чуждестранни студенти, желаещи да следват в англоезичните програми

Висше училище Международен колеж (ВУМК) въвежда нов метод кандидатстване за предлаганите бакалавърски и магистърски програми – онлайн приемен изпит и интервю с жива видео връзка чрез интернет.

Осъществяването на изпитите ще бъде с помощта на ново-въведената система за електронно и дистанционно обучение във висшето училище.

Желаещите да следват в специалностите на ВУМК, предлагани съвместно с престижни държавни университети от Европа (Великобритания, Холандия, Франция и др.) ще могат да се явят на изпит по английски език в реално време от всяка точка на света. От ВУМК добавят, че освен писмената част на изпита, неизменна част от кандидатстването е интервю с кандидатите.  Събеседването ще има възможност да се провежда с жива видео връзка с помощта на интернет и съвременни видеоконферентни системи, с които ВУМК разполага. От висшето училище отбелязват още, че кандидатите, разполагащи с международно признат сертификат по английски език или оценка от ДЗИ по чуждия език трябва да се явят само на интервю.

Все по-голям брой чуждестранни студенти желаят да следват в англоезичните програми на ВУМК, до момента студентите на висшето училище идват от над 30 държави.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов