Избрани Новини

Студенти от ВУМК получиха британските си дипломи

В Милениум център - Кардиф бяха връчени дипломите на близо 650 души от цял свят

През изминалата седмица, група студенти, учили в България пътуваха специално до Кардиф – Великобритания, за да получат британските си магистърски дипломи лично от зам. ректора на престижния държавен Университет Кардиф Метрополитен в Уелс (Cardiff Metropolitan University).

Част от близо 40 студенти следвали в британската магистърска МВА програма в България имаха възможността да получат своите дипломи на бляскава церемония директно от проф. Чапман – заместник ректор на университета в Кардиф. Завършващите студенти и техните близки, дошли от различни краища на света, за събитието, което се провежда ежегодно в най-голямата зала на Милениум център в Кардиф бяха поздравени и от кмета на столицата на Уелс - Маргарет Джоунс.

Традиционно за британските церемонии по награждаване на завършващите, всеки един студент  бива повикан на сцената за връчване на дипломата. Преди излизането си пред публиката студентите поздравяват ректора с поклон, след което биват поздравявани с ръкостискане от него.

Дипломите, които получиха студентите от България и техните стотици колеги, учили директно в Кардиф бяха придружени с празнични годишници, в които има пълен списък на завършилите, техните крайни оценки, както и писмени обръщания от зам. ректор, президент и представители на борда на директорите в университета.

На церемонията в залите на Милениум център - Кардиф бяха връчени дипломите на близо 650 души от десетки държави, избрали Факултета по мениджмънт към държавния британски университет. Планираните събития по завършване за всеки един от факултетите на държавния университет бяха по две в рамките на 3 дни.

Българското Висше училище Международен колеж (ВУМК) и факултетът по мениджмънт към университета от Обединеното кралство са партньори за съвместно обучение за бакалавърски и магистърски програми в България. Обучението се провежда изцяло у нас, без да се налага пътуване до Великобритания, освен за церемонията по завършване.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)