Избрани Новини

Пирин загуби от Пирин

ОФК Пирин Благоевград загуби първото си гостуване в Б ФГ, макар и на неутрален терен, след като отстъпи с минималното 1:0 от съименниците си от Разлог. Орлетата пуснаха попадение от пряксвободен удар в 19-та минута, а след това не намериха сили поне за изравнителен гол, въпреки териториалното си превъзходство, съобщиха от пресцентъра на клуба. Мачът започна силно за благоевградчани, които до 15-мин. създадоха няколко опасни положения. Още 5-та, Тошев стреля от границата на наказателното поле, но ударът му намери гредата. Малко след това Златинов направи уникален пропуск изпращайки кълбото от точката за дузпа далеч над вратата. Последваха две очевадни грешки от съдийски естество, като първо в 17-та минута Георгиев бе задържан в наказателното поле на Пирин Разлог, но реферът Александров пропусна положението и не отсъди заслужения наказателен удар. Малко след това отново съдията бе в центъра на вниманието отсъждайки спорен фаул пред наказателното поле на орлетата, от който опитният Юруков се възползва и отбеляза победното попадение за домакините.
Постаписаните гости успяха да създадат още едно положение през първата част, като Войнов центрира остро в наказателното поле, а Тошев се размина на сантиметри от топката без да я засече във вратата.
Втората част започна с две смени в състава на Пирин, като в игра влязоха Костадинов и Хаджииванов. Пиринци от Благоевград обсадиха половината на разложани, но рядко достигаха до голови възможности. Тошев имаше положение в средата на полувремето, но ударът му бе избит в корнер. Златинов стреля от фаул 10 мин. преди края, но крайно неточно. Пирин Разлог от своя страна се бранеха геройски и не допуснаха изравнително попадение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)