Избрани Новини
Днес празнуват готвачите, да ви е сладко!
10-08-2014, 09:31
Снимка:kulinariq.com
Автор:Августина Самарджиева
Още по Темата:Готвач, сервитьор и сладкарка са преносителите на заразата в хотела в Банско
Готвач е професия на работник, който приготвя храни в заведения за обществено хранене (ресторанти, военни подразделения, кораби) и др.
Готвачът участва в производството на готварска продукция сам или под ръководството на главен готвач, като задължително спазва технологията на готварското производство.
Отговаря за количеството и качеството на вложените продукти в готварската продукция в съответствие с установените рецептури. Носи отговорност за качеството на технологичния процес и хигиената при приготвянето на храната и нейните вкусови качества.
За да се стане готвач, е нужно да се завърши средно специално образование в техникум по обществено хране или специализиран курс за готвачи. Вижте също и HRC кулирна академия.
Топ Новини