Избрани Новини
Готвач, сервитьор и сладкарка са преносителите на заразата в хотела в Банско
05-06-2014, 19:50
Автор:Blagoevgrad.Utre.bg
Още по Темата:Окончателно!Децата в Банско натровени с храна със стафилококи
Щателна проверка в хотела в Банско, в който се натровиха 10 деца
Вече е ясно и потвърдено в ОДБХ, че след взетите проби, става въпрос за вторично замърсяване на храната от външен източник, а именно носители на стафилококи от персонала в кухнята на хотела в Банско, съобщи д-р Михаил Башавелов, директор на ОДБХ Благоевград, цитиран от‘‘Фокус’’. По думите му готвач, сервитьор и сладкарка са преносителите на заразата и става въпрос за храната, която е сервирана вечерта на 30 май. „Всички други изследвания, които са правени за наличие на салмонела, излседваия на водата и на ешерихия коли са отрицателни, което говори, че храната от която са приготвяни ястията е била годна преди това”, категоричен е д-р Башавелов. Той посочи, че кухнята на хотела все още е затворена. Направено е едно обширно предписание на мерките, които трябва да бъдат взети от хотела.
Топ Новини