Готвач, сервитьор и сладкарка са преносителите на заразата в хотела в Банско

Вече е ясно и потвърдено в ОДБХ, че след взетите проби, става въпрос за вторично замърсяване на храната от външен източник, а именно носители на стафилококи от персонала в кухнята на хотела в Банско, съобщи д-р Михаил Башавелов, директор на ОДБХ Благоевград, цитиран от‘‘Фокус’’. По думите му готвач, сервитьор и сладкарка са преносителите на заразата и става въпрос за храната, която е сервирана вечерта на 30 май. „Всички други изследвания, които са правени за наличие на салмонела, излседваия на водата и на ешерихия коли са отрицателни, което говори, че храната от която са приготвяни ястията е била годна преди това”, категоричен е д-р Башавелов. Той посочи, че кухнята на хотела все още е затворена. Направено е едно обширно предписание на мерките, които трябва да бъдат взети от хотела.



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен