Избрани Новини

Симитличани кандидатстват за по-евтини дърва

От днес до 27-ми август е срокът за записване за добив на дърва за огрев

Желаещите да се топлят евтино през зимата с естествена топлина трябва да заявят желанието си за добив, на базата на което да се издаде разрешително.

Всеки, който желае сам да добие дървесина за предстоящия отоплителен сезон трябва да заяви желанието си. Записването в списъците става в общинска администрация Симитли, стая 309, отдел „Екология” за жителите на град Симитли. Срокът е 27-ми август. За жителите на селата от общината срокът е 25-ти август, а записването става в кметството в съответното населено място.

Списъците се изготвят по постоянен адрес на не повече от един член на домакинство, уточняват от отдел „Екология”, информират от Симитли.

След изготвяне на списъка с желаещите за добив на дървесина за битови нужди, ще бъде уточнен и график за времето и мястото на добива на дърва за огрев.

Местата за сеч в държавен горски фонд ще бъдат уточнени с Горско стопанство Симитли. Всяко домакинство има право на до 10 кубични метра дърва за огрев. Цената е около 30 лева за кубик, като са включени транспортни разходи и документите за разрешително за дърводобив в гората.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов