Избрани Новини

Ученици от Сандански помагат на болни деца

Възпитаници на Земеделската професионална гимназия в Сандански създадоха специална страница в една от социалните мрежи, за да помагат на болни деца.

Инициатор на идеята е 16-годишната ученичка Габриела Пеева, която признава, че най-голямата мотивация за реализиране на идеята е детската усмивка на малчугани в нужда.

"Решихме да създадем страницата след успеха на първата благотворителна акция, която организирахме в подкрепа на малкия Христомир от Русе, нуждаещ се от операция в Германия, след поставяне на грешна диагноза в България. Когато видяхме усмивката на Христомир, решихме, че можем да върнем още детски усмивки", казва Габриела Пеева, цитирана от "Дарик". Идеята на учениците е да организират подобни акции два пъти годишно - юни и септември.

Страницата, която е озаглавена "Помогни без причина", е създадена преди два дни и вече е подкрепена от близо 100 души. В нея е поместена кратка информация инициаторите и каузата, която гласи: "Ние сме ученици от град Сандански. Създадохме ПБП/HWR, за да можем 2 пъти годишно да помагаме на болните деца в България.Всяко семейство може да се обръща към нас за помощ, след проверка на достоверността на случая, ние ще се постараем да помогнем на възможно най-много деца", пише в представянето на групата.

Габриела Пеева признава, че задачата, с която са се заели не е лека, но по думите й, усилията си струват. "Смятам, че българинът е отворен към благотворителност, но се страхува да помага заради честите измами. Моето послание към хората е от шест прости думички: Доброто у нас трябва да победи" завършва Габриела Пеева.

Учениците са готови да помагат не само на малчугани, но и на възрастни хора.

Идеята на възпитаниците на ЗПГ придобива все по-голяма популярност, като готовност да се включат в каузата са заявили и ученици от други училища в Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)