Избрани Новини

Ресурсният център обучава успешно чрез земеделски труд

В градина, създадена по проект, деца и родители отглеждат биозелецчуци

Ресурсният център в Стара Загора отчете първите резултати по проект „Зелено включване".
Националната асоциация на ресурсните учители /НАРУ/ започна работа по проекта на територията си в началото на лятото. Целта е изграждане и поддържане на биоградина от ученици със специални образователни потребности на възраст 14-18 години, ангажиране в дейности в свободното време и реализиране на учене чрез преживяване.
Градината е достъпна за всички желаещи доброволци - родители и приятели на учениците от целевата група. Паралелно с работата в градината участниците в проекта се обучават по адаптирана програма от специалист агроном по теми от биоземеделието.
Изградени са няколко полета - краставици, домати, тиквички, пипер, боб, тикви, репички, пъпеш, патладжан, моркови, магданоз, копър и редове-царевица, праз, босилек, чубрица, целина, цвекло, броколи. Отчетените резултати са свързани с появата на първата реколта краставици и репички. Следващата седмица младите градинари заети в проекта трябва да приберат и първата реколта от тиквички.
След приключване на обучението участниците в него ще получат сертификати за преминат курс на обучение. Проектът е финансиран от Мтел Еко грант, продължителността му е до края на месец декември.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов