Избрани Новини

Зелено лято от Ресурсен център Стара Загора

Започва на 1 юли и ще продължи до края на август

За поредна година се осигуряват занимания за децата в двора на Ресурсния център. Това лято в традиционните образователни и развлекателни игри ще се включат 20 деца от 1 до 5 клас и 30 ученици от 6 до 10 клас.
Всеки делничен ден от 9 до 12 часа със заниманията на децата със специални образователни потребности ще са ангажирани ресурсни учители, психолози и логопеди.

Те са им подготвили кът за тихи игри, работа с хартия, глина и природни материали. Ще се организират и спортни занимания – народна топка, футбол, баскетбол и други. Лятната програма предвижда и изнесени занимания на Аязмото, включващи посещения в старозагорския зоопарк, залата на смеха, а също така и на част от културно-историческите забележителности в града и региона.

Учениците от 6 до 10 клас ще вземат активно участие и в работата на проект „Зелено включване”. В опитното поле на Ресурсния център те ще помагат в засаждането и отглеждането на био плодове и зеленчуци.

„Целта на проекта е да се насърчи и полуляризира био земеделието чрез осигуряване на възможност за социално включване на младежи със специални образователни потребности”, обясни директорът на Ресурсния център Калоян Дамянов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов