Избрани Новини

Събор в "Попови ливади" за Илинденско-Преображенското въстание

Съборът ще се проведе днес

Община Гоце Делчев организира традиционен събор в местността „Попови ливади” по повод 111-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Съборът ще се проведе днес, информират от община Гоце Делчев. Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев в местността „Попови ливади” със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. Тържествено слово ще произнесе проф. Андрей Пантев. След това ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност към жертвите на въстанието.

В 11.30 часа ще започне празничният концерт, в който ще вземат участие:

Фолклорен ансамбъл „Тоска” от град Щип, Република Македония; Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев; Сборен оркестър от Гоце Делчев с ръководител Здравко Георгиев и изпълнителите Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Ирина Паскалева, Иван Арнаудов, Васил Пиргов и Мария Христова.

Специално участие в програмата тази година ще вземат изпълнителите Тони Димитрова и Наум Петрески.

Осигурен е организиран превоз от Гоце Делчев до местността „Попови ливади”. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 08.00 часа, а връщането ще бъде от 16.00 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов