Избрани Новини

Гоце Делчев става част от инициатива на УНИЦЕФ

Община Гоце Делчев ще се включи в инициативата на УНИЦЕФ „Община – приятел на детето”. Това стана ясно след проведена в Гоце Делчев среща на кмета на общината Владимир Москов и заместник – кметовете Богдан Боцев и Саид Иброш с представителя на УНИЦЕФ за България Таня Радочай и консултанта на УНИЦЕФ за България Антоанета Янкабакова. Двете са на посещение в община Гоце Делчев, след като до тях е достигнала информация за работата на общинското ръководство в подкрепа на децата и младежите. Заради активността и добрата работа на местната власт в Гоце Делчев в тази посока, от УНИЦЕФ България са отправили предложение към общината да се включи в инициативата „Община-приятел на детето". За да стане факт участието на община Гоце Делчев в тази инициатива, е необходимо да се вземе съответното решение от Общинския съвет, което ще стане на следващото редовно заседание, информират от пресцентъра на общината.

По време на проведената среща, кметът на община Гоце Делчев е запознал представителите на УНИЦЕФ с добрите практики в общината по отношение работата с деца и младежи – подкрепа на всички младежки и детски инициативи, създаване на училищни и общински младежки парламент. Представени са и социалните услуги, които предоставя община Гоце Делчев на младите хора със специални потребности.

Целта на инициативата „Община-приятел на детето" е да подпомогне прилагането на Конвенцията за правата на детето на местно ниво и да се постигнат условия, позволяващи реална защита на правата на децата и повишаване тяхното благосъстояние.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)