Избрани Новини

Служители в далавери с билети за паркинг пред Рилския манастир

За цял ден престой таксата е 4 лева - за нея обаче касови бележки не се издават

Зрители на Нова телевизия се оплакаха от фиктивни билетчета на платения паркинг на Рилския манастир. За цял ден престой таксата е 4 лева - за нея обаче касови бележки не се издават. Заменени са от зелени талончета, които по-късно служителите на паркинга събират от колите и ги препродават.

Макар и в делничен ден, паркингът пред Рилския манастир е пълен с коли. Екип на Нова телевизия спира като туристи. Момчето от паркинга подава зелено талонче, което трябва да стои на колата.

От пръв поглед личи, че билетът е фиктивен. Искаме касова бележка. Настава смут, но все пак я издават. Първо обаче зеленото талонче трябва да бъде върнато – вероятно, за да бъде препродадено. Оказва се, че тази практика е масова.

Работещите на паркинга обясниха, че касови бележки се издават винаги. И туристи, и професионални шофьори обаче продължават да твърдят точно обратното. 

Игуменът на Рилския манастир дядо Евлоги коментира, че проблемът с фиктивните талони не е техен. Паркингът е отдаден под наем на фирма, която всеки месец плащала на Обителта точно определена сума.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов