Избрани Новини

Днес откриват възстановеното стопанство „ ДГС Рилски манастир”

Новините

12-05-2014, 08:28

Автор:

Августина Самарджиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

За трайна заетост се борят в ЮЗДП

Днес от 13.00 часа, в гр. Рила  ще бъде официално открито възстановеното „ДГС Рилски манастир”. Това е 38-то териториално поделение в състава на Югозападното държавно предприятие, обособено със заповед на министъра на земеделието и храните.

Стопанството е едно от най-старите в страната, създадено в далечната 1894 година. Близо 13 400 хектара са държавните гори на територията на двете общини Рила и Кочериново, които попадат в обхвата на дейност на „ДГС Рилски манастир”.

В церемонията ще участват зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова, народният представител от област Кюстендил Иван Ибришимов, ръководният екип на ЮЗДП – Благоевград начело с председателя на УС инж. Иван Янев и директора д-р инж. Светозар Михайлов, кметовете на общините Рила и Кочериново - Георги Кабзималски и Иван Минков

Модерните танцови формации стават все по-популярни сред децата и младежите в община Разлог.  Талантливите младежи получат сцена за изява на  много от общински празници и специално организирани за тях прояви.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)