Избрани Новини

Похвално! Все повече благоевградчани стават приемни родители

В област Благоевград сериозно се е увеличил броят на желаещите да станат приемни семейства

В същото време се наблюдава намаление в бройката на децата настанявани в домовете за деца лишени от родителска грижа. Това отчетоха от регионална дирекция „Социално подпомагане” в Благоевград.

Всеки месец заявилите желание да станат приемно семейство в област Благоевград се увеличават.

„Във връзка с реализацията и утвържадането на социалната услуга „Приемна грижа” на територията на област Благоевград към 30 юни в регистъра, воден в РДСП-Благоевград са вписани 87 приемни семейства, от тях 6 доброволни и 81 професионални. Настанените в тях деца са 66, като от тях 2 са настанени в доброволни, а 64 в професионални приемни семейства“, каза Станка Михова,  гл. експерт в Регионална дирекция „Социално подпомагане”,  цитирана от е-79.com. Много голям е броят на желаещите да станат приемни семейства в град Кресна. Не са рядкост и случаите на осиновяване на деца, поверени на приемно семейство, което веднага след това взима друго дете, за което да се грижи, добави още Михова.

Тя сподели, че, благодарение на работата на отделите „Закрила на детето” в общините на територията на област Благоевград, е спаднал броя на изоставените от биологичните си родители деца.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)