Избрани Новини

Паркът в Разлог атракция за туристите, прохлада за жителите

Разлог радва своите жители и туристи със зелени и прохладни паркове

Централният градски парк, любимо място за отдих и почивка както за местните жители, така и за туристите буди възхищение с тучно зелена трева, вековни борове и прохладата на водната алея и езерото.

През изминалата седмица езерото бе почистено и напълнено отново. В прозрачно чистото езеро се монтирани 3 аератора, които са енергоспестяващи и допълват приятната атмосфера в парка, информират от пресцентъра на община Разлог. Паркът е основна туристическа спирка в Разлог. В него се намира възстановения древен слънчев календар, съставен от 12 животни. Календарът е един от най-точните и е сочен като ценен български принос към световната култура. Той е копие на археологическата находка намерена в Разлог, представляваща каменен диск с кръгообразна форма, датиран от 8 век сл. Хр. Интересни за туристите са и четирите изрисувани дървени врати, които привечер се „оглеждат” във водите на езерото.

Всекидневно се полагат грижи за напояването и чистото в градския парк, който със своята зеленина се нарежда сред най-красивите градски паркове в България.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)