Избрани Новини

Над 330 състезатели се бориха за купа "Разлог"

339 души от 36 клуба от 8 държави се състезаваха по спортно ориентиране за Купа „Разлог”

За първи път от провеждането на състезанията по спортно ориентиране за купа „Разлог” имаше и международно участие.

В два последователни дни клубове по спортно ориентиране от България, Русия, Казахстан, Испания, Украйна, Сърбия, Норвегия и Съединени американски щати се състезаваха в средна дисциплина и спринт. Средната дисциплина се проведе на терен в село Бачево, спринтът - в централната част на Разлог. Състезанието бе в категории мъже от 10 до 75 години и жени от 10 до 65 години, информираха от пресцентъра на общината. Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог и проф. Атанас Георгиев председател на Българската федерация по ориентиране поздравиха всички участници и изразиха своята удовлетвореност от резултатите, които са показали участниците в състезанието.

Златото в комплексното класиране от двата състезателни дни взе клуба на „Узана”, Габрово, сребро взеха „Дрийм тийм” от София, бронза - „Вариант 5” от Търговище.

Изключително силно представяне демонстрира американския младежки отбор (Junior Team USA), който завоюваха при мъжете 2 златни и 2 сребърни медала, при жените 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови медала. Норвежкият отбор (Samnanger Norway)финишира с 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови. Клубът на домакините – „Пирин” Разлог взе злато и бронз при мъже 65 години. Стою Катранджиев донесе отличията за местния клуб, който се класира първи в своята категория на спринта и трети в средната дистанция.

Всички участници се включиха в дефилето на отборите, което се проведе на пл. „Преображение” в Разлог преди награждаването.

През следващите три дни Разлог ще бъде домакина на състезанията по спортно ориентира за купа „България”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов