Избрани Новини

Близки и приятели на 25-годишната Ива Янева на протест

Днес от 19.00 часа хората, които жалят за угасналия без време млад живот, ще се съберат пред Спешен център Благоевград

Близки и приятели на 25-годишната Ива Янева, която издъхна в отделението по реанимация на благоевградската болница преди месец, излизат на протест.

Днес от 19.00 часа хората, които жалят за угасналия без време млад живот, ще се съберат пред Спешен център Благоевград, за да изкажат недоволството си от работата на медиците и организацията в българското здравеопазване.

От Общинската администрация в Благоевград е издадено официално разрешение за провеждане на мирния протест тази неделя, коийто ще е пред Спешния център.

„Чрез протеста ние искаме да покажем нашето недоволство от работата на спешна помощ, окръжна поликлиника и министерство на здравеопазването-от тяхното бездействие, безхаберие, грубо отношение и корупция”, казват приятели на Ива, цитирани от "Дарик". Роднините на Ива имат сериозни претенции към работата на екипа в Спешен център - Благоевград, за което вече са сезирали прокуратурата и Министерство на здравеопазването.
За проявата на недоволство и протест срещу болното ни здравеопазване в неделя от 19.00 часа пред Спешен център има издадено разрешително от община Благоевград, казват организаторите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)