Избрани Новини

Обвиниха протестиращото пред КТБ семейство в опит за палеж

Задържани са от полицията за 24 часа

Полицията в Стара Загора е задържала за 24 часа във Второ районно управление френския гражданин Мишел Камполо и съпругата му Миглена Танчева – Камполо . Това съобщи говорителят на МВР Ваня Кръстева. Те бяха арестувани днес преди обед заради отказа им да напуснат клон на Корпоративна търговска банка в Стара Загора на бул. „Цар Симеон Велики”142.

Двамата дошли в офиса около 9 сутринта, били приети от директора на клона и отказали да си тръгнат докато не бъдат освободени парите им, блокирани в банката. Семейството не може да поеме ежедневните си нужди, тъй като всички средства, с които разполага, останали блокирани заради затварянето на банката. Хората вложили голяма сума от продажбата на апартамента на съпруга във Франция и със средствата се върнали да живеят в България. Жената се е опитала да полее с бензин и да запали няколко автомобилни гуми. Тя е носела пластмасова бутилка със запалителна течност. Пристигналите на място полицаи обаче са се хвърлили върху нея и я изтеглили от мястото преди да успее да запали гумите.
Отчаяните хора искали да привлекат вниманието на други граждани, с които да организират протест и заедно да принудят ръководството на банката да позволи тегленето поне на определени суми, коментираха час след случая свидетели на инцидента. Семейството е коментирало, че по време на кризата с банките в Кипър на вложителите беше позволено да теглят пари, макар и ограничени суми. Те не можели да проумеят как така в една европейска държава на клиентите на една банка е отказан достъп до средствата им и те се примиряват с това.
От полицията съобщиха, че срещу семейство Камполо е образувано досъдебно производство за опит за палеж.
Освен силната миризма на бензин пред офиса на КТБ в Стара Загора, нищо друго не напомня за инцидента там. Отпред стои кола на охранителна полиция, от нея в банката влязоха двама униформени. Входната врата е заключена, служител на охраната любезно обясни, че банката е затворена.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)