Избрани Новини

Вдовицата на Отвертката не се появи на делото срещу Карастоянови

Отсъствието на вдовицата на Отвертката – Милена Петрова Радева, която е в Англия, отложи делото в Окръжния съд в Кюстендил, образувано по нейна жалба срещу фамилия Карастоянови. Съпругата на дупничанина, убит на 11 март в заведение, поиска магистратите да издадат заповед за забрана двамата братя и баща им Владимир да я доближават. Прокурорът в Окръжна прокуратура – Кюстендил Владимир Мицов припомни, че съгласно чл. 67 от НПК Милена трябва да бъде изслушана лично в съдебната зала, както и лично да бъдат изслушани тримата обвиняеми пише в. „Вяра“. Адвокатът на Милена, Красимир Аврамов водеше за свидетелки две нейни приятелки, но до техните показания не се стигна. Според тях Милена, която е с двойно поданство, ще се върне от Англия за панихидата за 6 месеца от кончината на съпруга й, която е през септември.

Адвокат Димитър Марковски поиска да преразкаже позицията на своите трима клиенти – Владимир, Иван и Николай Карастоянови. „Те не желаят да участват, аз ще предам техните думи. Още повече че Николай е в болница“, посочи Димитър Марковски.

Процесът стартира със закъснение, тъй като адвокат Марковски бил застигнат от пороен дъжд на Владая. В аванс той заяви, че няма нищо против от издаване на такава заповед, след като Милена се чувства притеснена. От името на своите клиенти той заяви, че те дори не познавали Милена „Щом тя намира някаква необходимост, нямаме нищо против“, каза Марковски. Адвокатът информира от своя страна, че е поискал от прокуратурата защита за свидетелката Владимира Карастоянова – дъщеря на д-р Николай Карастоянов. „По отношение на нея е получено едно писмо, с което тя косвено и индиректно е заплашена. Адресът в София на Владимира е известен и рано или късно ще бъде посетена. Владимира е била разпитвана по този въпрос и в показанията си е обяснила какви са обстоятелствата, тя да поиска да бъде защитена. С постановление обаче окръжният прокурор Камелия Стефанова е отказала дъщерята да бъде със статут на защитен свидетел“, добави адвокат Димитър Марковски. Юристът заяви още, че наблюденията на Владимира са, че различни коли с дупнишка регистрация оставали пред жилището й в София.

Писмото, което е анонимно, било подхвърлено в пощенската кутия на адреса на стоматологичния кабинет на Карастоянови в Дупница. Намерил го стоматологът Владимир Карастоянов, текстът в него бил написан на пишеща машина. „Писмото е сериозно, никой не може да възприеме факта, че някой ще й носи цветя на адреса в град София“, каза Марковски.

Адвокатът каза, че още не готова комплексната съдебномедицинска експертиза. Той е доволен, че прокуратурата е допуснала всички посочени свидетели, поискани от тях. Става дума за 5-6 човека.  



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)