Избрани Новини

100 приятели и близки на убития Николай Радев-Отвертката развяха плакати "Протестирам", искат справедливост

Около 100 приятели и близки на убития Николай Радев-Отвертката се включиха в протестното шествие с искане за справедлив процес. Шествието тръгна от заведението, където беше ранен Радев, мина покрай дома на Карастоянови и завърши пред болницата в Дупница, където Радев умира. Приятелите и близките на Радев оставиха свещ и карамфили пред входа на болничното заведение, както и един от плакатите, на който пише „Лекарите, трябва да спасяват, а не да отнемат човешки живот!".
Участниците в шествието бяха облечени в бели тениски, с надпис „Протестирам" и лика на Радев.

„Очакваме да има справедливост. Отнема се човешки живот по жесток начин, предумишлено. Човек, който нито напада, нито се защитава. Това нормално ли е?", коментира братът на убития, Иван Радев, цитиран от "Дарик".
„Хора, които са обвинени за умишлено убийство, по такъв член от НК са с възможно най-леките мерки. 3000 лв. адекватна гаранция ли е? ", допълни съпругата на Радев, Милена. „Надявам се за адекватни присъди. Ние няма да се откажем и ще се борим да има такава справедливост", заяви още Милена Радева. Шествието беше мирно и мина без нарушения на обществения ред.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов