Представиха клипа и схемата за паркиране за "Пирин пее"

Патрон на събитието ще бъде президентът Росен Плевнелиев

На днешната пресконференция в Областната администрация беше представен клипът за реклама, плаката с програмата и билборда на тазгодишното издание на събора за народно творчество "Пирин пее". ХІV-ия събор ще се проведе на 2 и 3 август 2014 г. в м. „Предел”. Традиционно се посвещава на Илинденско-Преображенското и Кресненско-Разложкото въстание.

Председателят на Оперативното бюро за подготовката на събора Костадин Дурчов, зам. областен управител, и зам. кметът на община Разлог Венцислав Гърменов представиха схемата на транспорт и паркиране по време на събитието. Предприети са всички необходими действия за осигуряване на качествена и безопасна питейна вода от временни чешми с по няколко чучура, определени са местата на търговските обекти, пунктовете за медицинска помощ, химически тоалетни, пожарна безопасност, за аварийните групи на доставчиците на ток и вода. ОД на МВР, Областно пътно управление и Община Разлог привеждат в нормално състояние обходен път, който да се ползва от преминаващите.

Всички 14 общини от област Благоевград ще участват със свои представители на сцените на "Пирин пее". Организаторите са решили тази година да преместят местоположението на 4 -те подиума. Те вече няма да са на припек на голямата поляна, а ще бъдат разположени на сянка в гората. Над 2200 изпълнители на автентичен фолклор от различни етнографски области на България ще се надпяват и надиграват в подножието на Пирин. Ще има и гости от Унгария и Република Македония.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия