Избрани Новини

Хиляди се стичат в Предел за "Пирин пее", трескавата подготовка започна

На 2 и 3 август в местността „Предел” Пирин отново ще „запее”. В продължение на 2 дни 14-то издание на Събора на народно творчество „Пирин пее” ще събере хиляди фолклорни изпълнители и любители на автентичния фолклор.

Групи и индивидуални изпълнители от всички общини в Благоевградска област ще пеят, танцуват и ще представят съхранени ритуали на 4 сцени. Лауреатите от „Пирин пее 2014” ще се качат на голямата сцена през втория ден от събора. Най-голямото фолклорно събитие в област Благоевград ще се проведе под патронажа на президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

Програмата на „Пирин пее” започва на 2-ри август от 9 часа с надпяване на 4 сцени. В 17:00 часа ще се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя на паметника на Илинденско-Преображенското въстание в м. „Предел”. Вечерта на 2 август ще се проведе празничен концерт. Концертът започва в 20:30 часа и в него ще вземат участие фолклорен ансамбъл „Пирин”, Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци „Яне Сандански” – Гоце Делчев, фолклорни състави и изпълнители от област Благоевград.

На 3 август програмата отново започва в 9 часа на 4-те сцени. В 12:30 часа на 5-та голямата сцена на „Пирин пее” ще се проведе заключителен и концерт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов