Над 50 деца се включиха в пленера „Банско минало и настояще”

Община Банско и фондация „Малък Зограф” организираха пленер на тема „Банско минало и настояще”. В него участваха над 50 деца от различни школи в страната, сред които арт ателие „Ван Гог” - София, школите „Родина”- Стара Загора, „Захари Зограф” – Самоков и „Малък Зограф” – София. Повече от 20 малчугани от Банско също се включиха активно в пленера. Целта на събитието е да се опознаят децата от различните градове и както те, така и техните преподаватели да обменят опит и идеи по между си.

В края на пленера се проведе заключителен конферанс (обсъждане). Оценени бяха всички картини и най-добрите бяха отличени с медали, всяко дете получи сертификат за участие. Целта е малките художници да изградят верни критерии за работа и да се подготвят за предстоящия Световен конкурс за детска рисунка Банско 2014. От картините нарисувани по време на пленера ще бъде направена изложба, която ще бъде представена при откриването на конкурса, информират от общината.

Участниците в пленера създадоха много нови приятелства и очакват да творят в Банско заедно и през следващата година.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"