Избрани Новини

Общината вече получи Артилерийските казарми

Имотът ще се превърне в най-големия парк в България

Днес се извърши фактическото предаване на собствеността върху имот от 90 дка в кв. Казански в Стара Загора (територията на бившите артилерийски казарми) от Министерството на отбраната на Община Стара Загора.

Съвместна комисия от представители на Министерството на отбраната, Областна администрация Стара Загора и Община Стара Загора направиха оглед на терена и подписаха приемо-предавателния протокол.
Договорът за безвъзмездното прехвърляне на собствеността върху имота беше подписан между областния управител Живка Аладжова и кмета Живко Тодоров на 21 май т.г., след като на 17 май Министерски съвет одобри предложението на министъра на отбраната Ангел Найденов и министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева 90 декара от терена на бившите артилерийски казарми да станат собственост на Община Стара Загора.
Правителството отпусна и 4 млн.лева на Община Стара Загора по проект по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", за да се изгради на територията парк със спортни площадки, кътове за отдих и развлечение и модерна спортна зала.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов