Избрани Новини

Община Стара Загора е собственик на терен от 90 дка за строеж на парк

Военното министерство прехвърли безвъзмездно имота

Кметът Живко Тодоров и областният управител Живка Аладжова подписаха днес договора за безвъзмездно прехвърляне от Министерството на отбраната на собствеността върху терен от 90 дка (бившите артилерийски казарми) в кв. Казански на Община Стара Загора.

Изработен е проект за ПУП - изменение на Плана за регулация за урегулирания поземлен имот:„Военен терен" и План за застрояване за новообразуваните урегулирани поземлени имоти, и придружаващите го схеми.

На 23.05.2014 год. от 14:00 ч. в Зала „фоайе" на партерния етаж на Община Стара Загора ще се проведе докладване и обществено обсъждане на изработения проект с участието на представители на общинската администрация и проектантския колектив. Всички граждани, заинтересовани и юридически лица могат да дадат своите писмени становища и предложения в срок до 27.05.2014 год.

Целта е проектът да влезе в дневния ред на заседанието на Общински съвет – Стара Загора, което ще се проведе на 29.05.2014 г., съобщи кметът Живко Тодоров. По думите му в първия етап от реализацията на проекта ще бъде построен парк с атракциони и зони за отдих и спорт, с отпуснатите от публично-инвестиционната програма на правителството 4 млн.лв.

По същата програма община Стара Загора ще може да кандидатства и през 2015 г. за изпълнението на втория етап от проекта, който предвижда изграждането в южната част, на площ от 20 дка, на многофункционална спортна зала, уточни областният управител Живка Аладжова. За нея ще бъдат необходими още 15 млн.лв., допълни кметът.

По-късно двамата разгледаха терена на бившите казарми, където на площ от 70 дка ще бъде разположен паркът, придружени от ген. Любчо Тодоров, командир на Втора Тунджанска бригада.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов