Избрани Новини

Разиграват на търг барчето в читалището

Барчето в сградата на благоевградското читалище "Никола Вапцаров" ще бъде разиграно на търг, потвърдиха административните магистрати.

Съдът отхвърли с определение днес жалбата на председателя на културния институт Васил Новоселски, който настоя да бъде спряна заповед на кметската администрация за изземване на обекта от дългогодишния наемател Костадин Угринов.

Според магистратите, претенцията на Новоселски е неоснователна. В мотивите съдът е записал, че помещението, в което се намира кафе-клубът, не се използва за творческа дейност, каквото е основното призвание на такъв културен институт. За да изпълнява тези си дейности, читалището разполага с достатъчно на брой зали и помещения и общинското решение по никакъв начин не вреди на работата на читалището, творческите колективи към него, и успехите, които постигат, информира "Дарик". Според магистратите, стопанската дейност не е основна за читалището, съответно материалният интерес от това културтрегерите сами да отдават под наем заведението не би трябвало да бъде водещ. В определението на Административен съд-Благоевград се изтъква, че заповедта на кмета Атанас Камбитов за изземване на барчето и провеждане на търг за преотдаването му, не вреди на договора, според който ползвател е фирмата на Угринов. До този момент той плаща 600 лева месечен наем.

Търгът, определен от общинарите, е на 8 юли.

Началната тръжна цена е в размер на 1 664 лева. Очакванията на Общинската администрация са при наддаването месечният наем да бъде в рамките на 4 000 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов