Избрани Новини

20 кг за 3 месеца само благодарение на пурпурната диета

Манията по тази диета донякъде е обяснима

Ако сте сред феновете на непрекъснатите експерименти с диети, днес ще ви запознаем с новия хит сред звездите на Запад. Става дума за пурпурната диета, която е най-актуалният хранителен режим в момента.

Манията по тази диета донякъде е обяснима - тя не изисква сложни сметки и постоянно следене на хранителни стойности. Достатъчно е човекът, решил да я спазва, да консумира само лилави храни - има например картофи, зеле, карфиол и моркови в специфичния цвят. Сред позволените храни са още сливи, боровинки, касис, капини, червен лук, червени ябълки, патладжан и червено грозде.

Марая Кери например твърди, че е отслабнала с 20 кг за 3 месеца само благодарение на пурпурната диета. Певицата наскоро сподели пред списание Star, че цели 3 години - откакто роди близнаците - се е борила с излишните килограми. Само този хранителен режим обаче й е помогнал да влезе отново във форма.

За цвета на лилавите храни е виновна високата концентрация на антоцианин. Освен че осигурява въпросната пигментация, това вещество има и много благотворно действие спрямо човешкия организъм.

Според редица изследвания то помага в борбата с рака и в профилактиката на сърдечно-съдови заболявания, има противовъзпалителен ефект, предпазва от затлъстяване и диабет и подобрява зрението. Антоцианинът помага на тялото да се справи със свободните радикали и забавя процесите на стареене.

Дори да не планирате да се отдадете изцяло на лилавите храни, си струва да включите някои от тях в ежедневното си меню.

Привържениците на диетата се опитват да убедят останалите, че ако я спазват, ще свалят килограми за доста кратко време. Нещо повече - след отслабването ще се чувстват изпълнени с енергия.

Не знаем доколко са реалистични подобни обещания. Най-добре е да водите здравословен начин на живот с много спорт и консумация на полезни храни. Не ви съветваме да се подлагате на крайни мерки в името на скоростно отслабване, защото последствията върху организма ви могат да бъдат ужасни и необратими.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)