Избрани Новини

В Симитли!Доброволци откриха още два пункта, с брошури помагат на Турия

В община Симитли разкриха още два допълнителни пункта за събиране на помощи за бедстващите от с.Турия, община Павел Баня. Това са Център за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ за ЛПР -  (старата поликлиника), етаж I и Дневен център за възрастни хора с увреждания – кв. Ораново.
Доброволци – ученици от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”  Симитли, с отличителен знак “Силни сме, когато сме заедно” ще разпространяват листовки с информация за акцията и ще записват адреси на желаещите да помогнат и нямат възможност  да отидат до събирателния пункт. Предложението е направено от Ангелина Попова - Иванова. Тя събира деца и тръгват с брошури по квартали, улици, магазини да раздават брошури. „Не всеки има интернет и е разбрал за инициативата и помощта за село Турия. Смятам, че по-възрастните хора  не знаят, а информацията по този начин ще достигне до повече хора и кой колкото има ще даде за бедстващите”, категорична е Ангелина.
Даренията ще се  приемат от 8:30 ч. до 18:00 ч., от 24.06.2014г. до 27.06.2014г. (включително), информират от Симитли.
Село Турия, община Павел Баня гостува всяка година на Кукерския фестивал в община Симитли. „Да бъдем заедно не само когато празнуваме, но и когато сме в беда!” е мотото на дарителската кампания в Симитли.
В разгара на кампанията за помощ на бедстващите Варна, Добрич и Търново, общественици в Симитли са решили помощта на местните да адресират до хора, които познават, до хора, с които празнуват заедно, до техни приятели. Кметът на общината Апостол Апостолов е разговарял с кметицата на село Турия Невена Соколова, за да уточнят от какво най-много имат нужда пострадалите в селото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов