Избрани Новини

И Симитли помага на пострадалите в Турия

В община Симитли от днес събират помощ за жителите на потопеното село Турия, община Павел Баня. От днес стартира дарителската акция в Симитли за „приятелите им кукери” от Турия. Село Турия, община Павел Баня гостува всяка година на Кукерския фестивал в община Симитли. „Да бъдем заедно не само когато празнуваме, но и когато сме в беда!” е мотото на дарителската кампания в Симитли.
Пунктът за събиране на помощите ще бъде в изложбената зала на читалище “Св. Климент Охридски “ в град Симитли и ще приема дарения от 8:30 часа до 17:00 часа всеки ден от 24.06.2014г. до 27.06.2014г. (включително), информират от Симитли.
В разгара на кампанията за помощ на бедстващите Варна, Добрич и Търново, общественици в Симитли са решили помощта на местните да адресират до хора, които познават, до хора, с които празнуват заедно, до техни приятели. Кметът на общината Апостол Апостолов е разговарял с кметицата на село Турия Невена Соколова, за да уточнят от какво най-много имат нужда пострадалите в селото.
Местните се нуждаят, освен от приятелска подкрепа и от:
одеала, спално бельо;
хигиенни и дезинфекциращи препарати;
пакетирани дълготрайни храни ( ориз, боб, леща, олио, брашно, макарони и др. );
домакинска посуда;
Село Турия бе потопено от водите на придошлата река Турийска. Пострадали са 20 къщи намиращи се по поречието на реката в ниската част на селото.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)