Избрани Новини

БЧК подпомага бедстващите в с. Турия

Извършена е и оценка на място на щетите

60 бр. одеяла, 252 л минерална вода, хигиенни материали и дезинфекциращи препарати – всички от собствени запаси на областната организация на БЧК Стара Загора са доставени на бедстващото население в с. Турия, община Павел баня. На 15 юни селото бе залято от двуметрова приливна вълна, която по пътя си отнесе огради, коли, пътна настилка и наводнява къщи. Помощите са доставени още в деня на бедствието.

Пораженията са различни по степен, като се касае за наводняване, наноси от тиня, събаряне на огради, унищожаване на насаждения в дворовете, унищожаване на покъщнина, мебели, електроуреди и хранителни продукти, подкопаване основи на къщи, частично събаряне на стени. Водната стихия наводнява и влачи леки автомобили. Нанасени са повреди и на пътната настилка. Водата от водопреносната мрежа е негодна за пиене.

ОблС на БЧК – Стара Загора сам поема инициативата при създалата се обстановка. Извършена е оценка на място на щетите и нуждите на пострадалото население на с. Турия от директора на секретариата, специалист «МБ и ВСД» и специалист «СЗП» на 16.06.2014г. В оценката се включва и ръководството на ОбщС на БЧК – Павел баня в лицето на председателя и зам.-председателят на организацията.

Осъществени са контакти и действията на ОблС на БЧК – Стара Загора са съгласувани с Областния управител на област Стара Загора, кмета на община Павел баня и кметския наместник на засегнатото с. Турия.

Вижте и снимки!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов