Избрани Новини

ДСБ даде мандат за подписване на коалиционно споразумение на Реформаторския блок

ДСБ препотвържди участието си в Реформаторския блок

Постигнатото от Реформаторския блок на евроизборите е първа стъпка в утвърждаването на формацията като основна проевропейска модерна политическа сила в България, заявява Националното съвещание на ДСБ.

Отчитайки нуждата от силен реформаторски политически център Националното съвещание на ДСБ препотвърждава участието си в Реформаторския блок, като траен политически съюз на десницата и центъра и алтернатива на мафиотското управление, и Учредителното споразумение на РБ, като философия и конкретни параметри, застава зад консолидация и разширяване на Блока чрез приемане на ясни правила за индивидуални членство и формиране на младежки, предприемачески и други професионални организации като част от РБ, подкрепя разширяването на РБ чрез включване на нови политически партии.

Националното съвещание поставя пред НР на ДСБ задача да работи за силна и единна ПГ на РБ, като единствена гаранция и възможност за реформаторско мнозинство вдясно от центъра в XLIII НС.

В условията на тези параметри Националното съвещание дава на НР на ДСБ мандат за подписване на коалиционно споразумение на РБ за явяване на предсрочни парламентарни избори.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов