VIII СОУ под вода, дъждът "нахлу" и в детска градина

Поройният дъжд, изсипал се към 16.30 часа днес над Благоевград наводни детска градина и училище, няма пострадали.

Към 18.20 часа днес е подаден сигнал за наводнение в детската градина, намираща се до VIII СОУ в жк "Еленово". Тъй като детската градина е новопостроена, тя бе заключена, сигналът за наводнението е подаден от живущите в блока срещу градината, които видели, че водата влиза вътре. Екип огнеборци, в случая отводнители остана да търси достъп до градината, която не бе толкова наводнена.

Към 18.30 часа два екипа се пренасочиха към XI ОУ, намиращо се също в жк "Еленово". Пред училището, където е най-ниската част на улицата се бе образувало буквално езеро-огромна локва с вода, чиято дълбочина бе 30-ина сантиметра, предаде БГНЕС. От улицата водата преля в двора пред входа на училището, което е затворено, тъй като учениците са във ваканция. От двора водата навлезе в мазето през прозорците, тъй като парапетът пред тях бе едва 20-ина сантиметра висок. Първо огнеборците-отводнители включиха в локвата потопяема водна помпа, която започна да източва "езерото" пред училището. Успоредно с това бе отводнен и дворът. Към 19 часа започна отводняването на мазето, в което се бе събрала около 20-ина сантиметра вода.

Поройният дъжд в града към 16.45 часа премина в градушка, след което в продължение на близо час се изля порой.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"