Избрани Новини

Соня Колтуклиева: „Костинброд” бе наказанието за Борисов от ДПС

По думите й не е имало среща между лидера на ГЕРБ и Ахмед Доган

„Не е имало среща между Бойко Борисов и Ахмед Доган”, каза в „Здравей, България” журналистът Соня Колтуклиева.

Тя обаче заяви, че знае за визита на Лютви Местан преди парламентарните избори, когато е отишъл в Банкя, в дома на Бойко Борисов. „Говорили са за евентуално предизборно разбирателство между ГЕРБ и ДПС. Пили са по едно кафе”, разказа още Колтуклиева. Това се е случило преди аферата „Костинброд”, която е била наказанието за Бойко Борисов, че не се е съгласил на колаборация с ДПС.

По думите й, приемайки да стане председател на ДАНС, Делян Пеевски е поел ангажимента пред ДПС и БСП да създаде главоболия на лидера на ГЕРБ. „Схемата е била такава – да се натисне Мирослав Найденов, той да проговори срещу Цветан Цветанов, той да стане защитен свидетел срещу Бойко Борисов и да му повдигнат лъжливи обвинения”.

Социологът Кольо Колев смята, че Делян Пеевски е приел такава оферта. „Друг е въпросът дали зад тази оферта седи възможност за реални действия и реални следствия от това”, заяви той.

По думите му е в реда на нормалното да има срещи между лидерите на водещите политически сили.”Големият проблем е, че има врагове, няма опоненти”, смята Колев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов