Избрани Новини

Когато Цветан Василев и Делян Пеевски са добре, БСП и ДПС също са добре

Кадиев: Малко хора знаят защо ДПС и БСП свалиха подкрепата си от правителството

Цветан Василев и Делян Пеевски управляват политиката у нас. Това заяви в студиото на Нова ТВ депутатът в оставка от КБ Георги Кадиев, известен като най-острия критик сред свои на червената партия.

Той разкри, че именно зависимостта от тези две фигури и кръговете около тях са накарали БСП да се разграничи от правителството.

"Малко хора знаят защо ДПС и БСП свалиха подкрепата си от правителството. Когато Цветан Василев и Делян Пеевски са добре, БСП и ДПС също са добре. Аз виждам такава зависимост, може и да не съм прав", заяви Кадиев.

"Тези двама човека в голяма степен управляват политиката в България", допълни той.

Борбата си с ръководството на партията бившият столичен общински съветник определи като "битка с вятърни мелници", от която той вече се отказва, тъй като признава, че е загубил много и напразно време в нея.

"Не мога да се бия пет години, пет години да ми ръкопляскат и никой да не излезе на терена. В БСП 100% от Националния съвет е "За" смяна на ръководството на БСП, но само тихомълком. Всичко е заради корпоративни зависимости", сподели Георги Кадиев. Според него причината за разлъката на партията с Георги Първанов, който сега е лидер на АБВ, е, че той по-рано от него е осъзнал, че води такава донкихотовска битка.

По думите му областните председатели на структурите на червената партия масово са в бордовете на различни дружества. "И после какво да очакваме – тези хора да гласуват срещу ръководството? Те мислят за следващите две седмици, два месеца дали ще си вземат заплатата", каза той.

"Вече не ме интересува какво ще става с ръководството на БСП. Искам десет души да станат и да кажат на това ръководство – тръгни си. Тогава ще повярвам, че нещо в БСП ще се промени", допълни Кадиев.

На следващите избори той откровено предрече победа за опозицията ГЕРБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов