Избрани Новини

Богохулство!32-годишен обра черквата във "Вароша", симулира припадък

Крадец, обрал черквата в Благоевград срещу Черешова задушница, бе задържан снощи от полицията

Към 21 часа снощи е подаден сигнал, че 32-годишен мъж е получил епилептичен припадък в храма “Въведение Богородично”, намиращ се в квартал “Вароша”.

Оказало се, че Бойко С. от село Долна Крушица, община Петрич, е симулирал припадък, след като е заловен да краде пари от храма. Към 20:30 часа снощи жената, обслужваща черквата, изгасила горящите свещи, изчистила и се качила на втория етаж, където пее църковният хор, за да затвори прозорчето. Явно в това време крадецът, който я следял, влязъл през вратата и се скрил вътре. След като жената излязла и заключила, Бойко набързо събрал парите от продадените на гишето свещи, и оставеното по иконите, които били в бурканче. Щом обаче се разшавал из заключения храм, се активирал СОТ-ът, предаде БГНЕС.

На подадения от техниката сигнал се отзовали служителите на охранителната фирма. Те сгащили вътре 32-годишния обирджия с пълни с банкноти и стотинки джобове. Като ги видял крадецът започнал да се тресе и гърчи като епилептик. Подаден бил сигнал до ЦСМП-Благоевград. Отзовалият се на повикването медицински екип не констатирал епилептичен припадък в обралия черквата срещу Черешова задушница мъж.

След като е закопчан с белезници, крадецът от петричко е задържан в ареста на Второ РУП-Благоевград. Откраднатата сума е 100-150 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов