Избрани Новини

Домашен арест за шофьора, убил Паоло

Решението на Окръжния съд влиза незабавно в сила

Домашен арест постанови Окръжният съд в Стара Загора за 44–годишния Георги Сапунджиев, обвиняем за смъртта на 4–годишния Паоло.
По-рано днес заседанието на съда бе прекъснато за кратко по настояване на защитата на Сапунджиев – адвокат Георги Георгиев с мотива, че не е запознат с медицинската екпертиза на своя клиент при освобождаването му днес по обед от старозагорската неврохирургия. Той твърдеше, че клиентът му се нуждае от спешна операция на ухото, в противен случай има опасност да загуби слуха си. Съдия Красимира Дончева прекрати заседанието, за да изиска медицинската документация за обвиняемия.

След подновяване на съдебното заседание, обвинението и защитата бяха запознати със заключението на лекарите. Според тях, Сапунджиев след лечение с антибиотици е изписан в добро състояние от Неврохирургията на МБАЛ „Киркович“ . 

Прокуратурата поиска постановяване на мярка задържане под стража за Георги Сапунджиев. Георги Георгиев, адвокат на Сапунджиев поиска мярката за неотклонение на неговия клиент да се промени в подписка. 

Решението на съда може да бъде обжалвано в 3–дневен срок пред Апелативен съд–Пловдив.

След като излязат мотивите на съда, защитата ще режи дали да обжалва. Обвинението също ще решава дали да протестира тази мярка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов