Избрани Новини

Съмнения за състоянието на шофьора-убиец

Неврохирурзи: Сапунджиев има частични спомени за случилото се

Треди ден Стара Загора е в непомнен потрес, гняв и болка, заради жестоката смърт на 4-годишния Паоло, изгубил живота си под гумите на мощен джип на пешеходна зона в града.

Днес ръководството на болницата, където бе приет снощи шофьорът-убиец Георги Сапунджиев и лекуващите го неврохирурзи дадоха пресконференция, на която изнесоха данни за състоянието му. Информацията обаче, почти не съвпада с изнесената вчера, че пациентът е приет с оплаквания за повръщане, главоболие и съмнения за комоцио. Днес лекарите съобщиха, че Сапунджиев е с мозъчно сътресение и спукано тъпанче на лявото ухо. "Получил е нараняванията от граждани. Отдясно е ударен с камък. Няма опасност за живота му. Не е полицейско насилие, оказано му е съдействие от органите на реда", каза д-р Стефан Шишков, шеф на Неврохирургията и уточни, че до петък Сапунджиев остава на антибиотично лечение. В петък изтича 72-часовата мярка за неотклонение, поиската от Прокуратурата.

Междувременно, заради разминаването в информацията, в общественото пространство възникнаха съмнения, които и предварително витаеха, предвид социалното положение на Георги Сапунджиев и финансовите му възможности. 

Група граждани изпратиха декларация с настояване пред Прокуратурата и Ръководството на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" - Университетска, за допускане на телевизионен екип в стаята на обвинения за смъртта на 4 годиния Паоло Георги Сапунджиев и заснемането на репортаж.

"Започваме да се притесняваме от разминаването на информацията от вчера до днес, което от опит знаем, че е похват за заобикаляне на по-късен етап на изискванията на Закона. Няма очевидец, въпреки десетките граждани, който да потвърди каквото и да е насилие над Георги Сапунджиев. Не се говори въобще от компетентните органи дали са прегледани записите от охранителните камери на Булбанк или изведнъж „удобно” ще се окажат, или повредени, или изключени за профилактика. Вчера информацията от болницата и лекуващия лекар бе, че състоянието на Георги Сапунджиев е добро и е само под наблюдение. Днес се оказва с комоцио, спукано тъпанче, ударен от камък, белези от побой. Вече му е назначено антибиотично лечение, което свършва в деня, в който изтича 72 часовия срок на предварителното му задържане. Днес вече Сапунджиев не помни подробности от инцидента, а утре може и да забрави въобще за този „нелеп инцидент” Настояваме, телевизионни екипи да бъдат допуснати до задържания и да се уверим, че същия има следи от нанесен побой – хематоми, ожулвания, да се уверим, че има разкъсно-контузна рана, нещо без което не се е разминал след като твърди, че е ударен с камък, колко шева са направени за затваряне на раната и други белези, които да удостоверят, че лекарите изнасят данни, които отговарят на интереса на Обществото. В противен случай няма да приемем поднесената информация за истина, а за пореден опит да се заобикаля Закона за „богопомазани” личности, се казва в декларацията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов