Избрани Новини

Европейската терминология позната и разбираема

Специфичните термини, свързани с европейските програми и с политиката на сближаване тълкуваха и „превеждаха" на гражданите експертите на Областен информационен център - Благоевград на информационния си щанд на открито на пл. „Георги Измирлиев".

Посетителите на щанда отговаряха на кратки въпроси, включващи основни понятия от Споразумението за партньорство на България с Европейската комисия, очертаващо помощта от европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020г. Всички участници получаваха допълнителна информация и материали за новия програмен период и новите Оперативни програми, инициативата за младежка заетост и други програми и инициативи на Европейския съюз, информират от Областния информационен център.

Интерактивното информационно събитие определено предизвика интерес и в анкетата се включиха много хора от всякаква възраст и социален профил - ученици, студенти, хора в активна възраст, пенсионери. Те оценяваха анкетата като забавна и с удоволствие коментираха въпроса с експертите и попълваха верния според тях отговор. Едновременно с щандовете на открито през трите дни на кампанията, екипът на Центъра публикуваше въпросите и на страницата си във Фейсбук, където активните интернет потребители също имаха възможност да се включат с отговор и коментари.

С тази кампания Областен информационен център Благоевград се включи в общоевропейска инициатива, посветена на предстоящото подписване на Споразумението за партньорство от държавите-членки и запознаване на широката общественост с основни моменти от стратегическия документ.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов