Избрани Новини

Продължава изграждането на зеления оазис по Благоевградска Бистрица

Продължава ускореното изграждане на новия парк по поречието на Благоевградска Бистрица

Новото място за отдих ще се простира между моста на булевард „Св. Димитър Солунски“ и булевард „Джеймс Баучер“. Начинанието е част от европроекта „Зелена и достъпна градска среда“, чиято стойност възлиза на 4 768 063 лева, а според разчетите изграждането на самия парк ще струва 756 506 лева, информират от пресцентъра на общината.

В момента се оформя подход от бул. „Св. Димитър Солунски“, като освен стълбища ще има и рампа за трудноподвижни хора. Предвидено е да бъдат обособени нови 3 детски площадки, фитнес площадка с около 20 модерни уреди, вградена поливна система, парково осветление, предпазен парапет по поречието на реката, както и скейтборд рампа за любителите на екстремните спортове. Предвидени са още мрежа от алеи, пейки, беседка за отдих и чешми. Част от инфраструктурата на парка вече е изградена, в ход е изграждането и на останалите паркови елементи.

Новите зелени площи ще се простират на около 16 декара. Парковата зона буди интерес с оригиналните си архитектурни решения и нововъведения. Тя е съобразена със съществуващата екосистема и климатични особености.

По време на строително-монтажните работи ще бъдат облагородени и съседните райони, които в момента се използват за нерегламентиран паркинг.

Комплексът за отдих и развлечения е част от програмата на кметския екип за повишаване качеството на живот в града, а по същия проект вече се реализираха редица обекти, сред които реставрация на редица улици, изграждане на велоалеи и много други. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)