Избрани Новини

Реконструират улици в две казанлъшки села

Община Казанлък спечели два проекта за рехабилитация на улична мрежа в населени места

Министерството на инвестиционното проектиране одобри за финансиране два проекта на Община Казанлък по процедура за подпомагане на малките населени места за изпълнение на благоустройствени дейности, техническа инфраструктура и проекти със социална насоченост.

Община Казанлък кандидатства с шест проектни предложения на обща стойност 1 000 543,79 лв. за рехабилитация на улична мрежа в гр. Крън, с. Бузовград, с. Кънчево, с. Ръжена, с. Хаджи Димитрово и с. Долно Изворово. Проектите са подкрепени от Общински съвет-Казанлък.

От подадени общо 237 проектни предложения на общини от страната Министерство на инвестиционното проектиране одобри 21 проекта.

Одобрените проекти на Община Казанлък са за проектиране и рехабилитация на улична мрежа в с. Хаджи Димитрово и с. Долно Изворово. Общата им стойност е 383 485,92 лв. с ДДС. Проектите се финансират по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“.

В с. Хаджи Димитрово ще се проектират и изпълнят строителни работи по две улици – 3900 кв.м от ул.“Тракия“ и 1000 кв.м ул.“Синчец“. Проектът за с. Долно Изворово предвижда проектиране и рехабилитация на 8 улици с обща площ от 5050 кв.м.

На 05.06.2014 година от 14,00 часа ще се проведе официална церемония по подписване на двустранните споразумения между Министерство на инвестиционното проектиране и Община Казанлък за изпълнение на финансираните проекти. Управлението на проектите е ангажимент на Министерство на инвестиционното проектиране. След изпълнение на строителните работи  МИП ще предостави на Община Казанлък обектите за ползване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов