Избрани Новини

Първа копка в Гълъбово за обновяване на улица Лозенец

Стойността на пътния участък е почти 1 млн.лв.

Днес бе поставено официалното начало на цялостната рехабилитация на ул. „Лозенец” в Гълъбово. Ремонтните дейности ще се извършват по проект, одобрен и финансиран по Публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Стойността на рехабилитацията на пътния участък е близо 1 милион лева. Проектът е първият в страната по програмата, по който всички административни процедури са преминали и дейностите вече са факт.

„Това е първата от 20 години насам публична инвестиционна програма за страната ни. За разлика от предходното управление, настоящото правителство провежда политика, с която да се даде възможност на малките общини, като Гълъбово, да подобрят жизнения си стандарт и условията за живот в тях”, сподели Живка Аладжова пред присъстващите.

Кметът Николай Тонев изказа специални благодарности на областния управител за ангажираносста и съдействието й за финансирането на всички проекти в областта. „Радвам се, че все по-често се събираме по добри поводи. През последните 4 години имахме трудности. Не ни позволяваха да изпълним поетите към жителите на общината анагажименти, но ето че вече хубавите неща се случват и едно от тях е рехабилитацията на тази улица. Скоро тя ще има изцяло нов, европейски вид и ще се ползва дълги години”, каза Тонев.

Архимандрит Трендафил отслужи водосвет за успешна работа по обекта, а  символичното начало на ремонтите бе дадено от Аладжова и Тонев, които разбиха бутилка шампанско в багера.

По Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” в Област Стара Загора има одобрени 10 проекта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов