Избрани Новини

Над 3000 подписа срещу движението по Главната

За пълната забрана на транспорт по пешеходната зона се активираха и от Моята еОбщина

За броени часове днес старозагорци събраха над 3000 подписа с настояване за пълна забрана на всякакъв транспорт по бул. "Цар Симеон Велики" в участъка определен за пешеходна зона.

Подписката стартира по време на протеста-бдение в памет на загиналия под гумите на джип 4-годишен Паоло. Кметът Живко Тодоров вече се ангажира със спирането на движението на МПС по улица „К.Ганчев“ в участъка й от ул.“Ген. Гурко“ до пешеходната зона по главната. Това е зоната, в която загина Паоло, а в района има едно училище, детска градина и детска ясла.

В обръщение към гражданите, от СНЦ "Моята еОбщина" предлагат да се поставят саксии на входовете и изходите, които могат да бъдат използвани за влизане на МПС в съответната зона. "Всички банки, магазини и други търговски обекти в района могат да бъдат обслужвани и по страничните улици, след съответното преорганизиране на работата им. Животът на деца ни е по-важен от това: инкасо автомобилът на банката да си стовари чувалите на входа ѝ; куриерският бус да измине цялата пешеходна улица за доставката на 2 плика с документи; полицейските коли да сноват наляво-надясно по съответната зона, оглеждайки района като богопомазани и недостъпни на правилата за движение, ограниченията и законите; лъскавите джипове да демонстрират величието и недосегаемостта си, като шофират необезпокоявани по зоните за разходка на "простосмъртните", се казва в апела им, който е публикуван и на електронната платформа за връзка с общинската администрация.

Стара Загора продължава да плаче за малкия Паоло. И към този час на мястото, където загина детето продължават да се събират хора, съпричастни със скръбта на близките.

Знамената на Община Стара Загора бяха спуснати наполовина заради трагедията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов