Избрани Новини

Линейките летят от проблеми с кръвното до липса на оргазъм

От проблеми с кръвното до липса на оргазъм и болезнена менструация - това са само част от сигналите, на които се отзовават екипите на столичния Център за спешна помощ (ЦСМП).

Първият сигнал за нощната смяна е получен в 19 ч. и е за възрастен мъж със задух и болки в гърдите. Адресът е един от обичайните, откъдето идват сигналите към Спешна помощ - кв. "Факултета",пише "Телеграф".. Линейката пристига на адреса за 14 минути. Болният се оказва, че е с два преживени инфаркта и хронична бъбречна недостатъчност. Необходимо е той да бъде настанен в болница, но не по спешност. Близките обещават, че ще заведат мъжа още на следващия ден и изпращат медицинския екип с цветя.

"Повечето сигнали, които пристигат при нас, в никакъв случай не са за спешна помощ. Може би едва 10 % от тях са реално спешни. В ромските квартали пък масово ни използват за аптеки, защото са неосигурени и знаят, че ние ще им занесем лекарства, вместо те да си плащат в аптеката", разказва екипът в линейката. Вторият сигнал, който получава реанимобила е за припаднала 85-годишна жена. Адресът е ул. "Тангра" в кв. "Орландовци". Линейката пристига за 19 минути, но по пътя близките се обаждат, за да откажат адреса, тъй като жената е починала.

Екипът на д-р Татяна Ачова обаче решава да провери каква е ситуацията и заварва жената дишаща. Състоянието на пенсионерката обаче говори за тотална липса на грижи от близките й. Лекарката с помощта на шофьора изважда голата старица, буквално залята с изпражнения и урина. "И това са българи, не цигани", усмихва се иронично шофьорът, след което разказва, че при едно посещение е получил бонус краста, с която се е борил месеци. Следващият сигнал е за млада жена, която се е нагълтала с хапчета и заплашва да се самоубие.

Задъхвайки се по стълбите лекарката и сестрата се разминават с две жени, които спокойни ги отминават. Вратата на "самоубийцата" се отваря от разстроен мъж, който споделя, че съпругата му си е тръгнала преди малко с майка си. "Съжалявам, че ви викнах, но просто тя полудя. Крещеше, че не я задоволявам и й трябва мъж", разказва разстроения съпруг, прегръщайки малко дете. Поредният сигнал праща линейката отново в ромската махала, където се оказва, че смешния екип е извикан за обрив по ръцете на възрастна жена.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)