Избрани Новини

Награждават победителите в "Сандански-град на детето"

Талантливите Вокална група „Звънче” изпълниха премиерно химна на фестивала

Официално двудневния фестивал „Сандански – град на детето” започна на 31 май 2014 г. Празникът бе открит от талантливите Вокална група „Звънче”, който изпълниха премиерно химна на фестивала по текст и музика на Кирил Ангелов – член на Асоциация на търговците на стоки за детето в България и управител на верига магазини за детски стоки в Сандански.
Община Сандански и АТСДБ провеждат за първи път детския фестивал, който се очертава да се превърне в традиционен. Председателят на асоциациацията Петя Пилина изказа огромната си благодарност към кмета на община Сандански Андон Тотев за изключителното съдействие и партньорството в организирането на такъв мащабен детски форум. Мария Чинкова – заместник кмет на община Сандански откри първия концерт на площад „България”, на който деца от цялата санданска община показаха своите творчески, певчески и танцувални умения. Всички участници в конкурса бяха оценяване от пет членно жури в състав поетесата Надежда Захариева, Стилян Иванов, певицата Неделяна Христова, Петя Пилина и Неделчо Генчев. С много песни и музика, изпълнени от ВГ „Звънче” с ръководител Здравка Гошевска конкурсната програма събра малки и големи на централния площад. Стихове, скечове, вицове, огнени танци, музика и песни ще се оценяват от журито и днес на празника на детето ще бъдат обявени победителите на заключителния концерт от 19:00 ч. на Летния театър в Сандански.
През целия днешен и утрешен ден на площад „ България” , площад „Алианс” и парка на Сандански ще има много изненади и награди за всички деца. На детския празник бе подета и една благотворителна инициатива от ученици на ЗПГ „Климент Тимирязев”, които събират средства за Христомир от Русе чрез организиране на благотворителен детски кът в района на парка с възможността всяко дете да поязди пони.
Богатата празнична програма продължава и утре, когато забавленията, подаръците и усмивките няма да имат край.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)