Избрани Новини

Карайте внимателно на АМ "Струма"

Днес между 8 ч. и 17 ч. в участъка от АМ „Струма“ – Лот 1, от км 305 до км 322 ще се извършват тестови изследвания на носимоспособността на пътната конструкция със специална машина – дефлектограф по цялата дължина на трасето, в двете посоки на движение, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Обичайна практика е след въвеждането в експлоатация на новопостроени пътни участъци, с финансиране от европейските фондове, да се правят подобни проучвания. Дефлектографът ще се движи със средна скорост 30 км/ч и на всеки 286 метра ще спира за две минути, за да направи отчет. Широчината на машината е една пътна лента /дясна активна лента/.

В зависимост от местоположението на машината върху пътното платно и интензивността на движението по автомагистралата ще се въвежда временна организация на движението с намаляване на броя на пътните ленти. Допустимата максимална скорост на движение в района на проучването ще бъде ограничена на 90 км/ч.

Препоръчва се на шофьорите, пътуващи между Долна Диканя и Дупница, да карат внимателно и да спазват въведената временна организация на движението.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)