Избрани Новини

Андрей Новаков: Младежките политики ще са в основата на моята работа

„Младежките политики ще са в основата на моята работа“. Това каза кандидатът за евродепутат на ПП ГЕРБ Андрей Новаков по време на посещението си в Петрич днес. Той разговаря със завършващи ученици и студенти от региона, както и с представители на неправителствения сектор. Андрей Новаков поясни, че младите българи трябва да бъдат сред най-активните гласоподаватели на евроизборите, защото те ще решат накъде да поеме, както целият Европейски съюз, така и България. Новаков подчерта, че през новия програмен период възможностите за младите ще са още по-големи, като пример за това са програмите „Еразъм+” и „Хоризонт 2020”. „Дуалното образование и креативната икономика са едни от ефективните решения за трайно намаляване на младежката безработица”, изтъкна още Андрей Новаков.

По-рано през деня кандидатът за евродепутат на ГЕРБ, заедно с областния координатор на партията и народен представител Даниела Савеклиева се срещнаха със симпатизанти на партията в Якоруда. По време на срещата бяха обсъдени проблемите на жителите в общината, като сред най-сериозните бяха посочени липсата на работа и отношението на местната власт към хората от общината, които не са поддръжници на ДПС. „Подложени сме на репресии, за нас няма работа по програмите за заетост на общината, до тях достигат само близките и роднините на общинския кмет”, оплакаха се хората от Якоруда и съседните села.

Областният координатор на ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева подчерта, че за да се промени ситуацията в смесените региони, за да се промени статуквото в държавата е нужна категорична победа на ГЕРБ на предстоящите на 25 май избори.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов